Het Nijmeegs Stadstheater

Toneel in beweging

voor

jongens en meisjes van 8 t/m 11 jaar

en

volwassenen vanaf 18 jaar

 

 

Inhoud cursus kindertoneel

Het Nijmeegs Stadstheater geeft toneel cursussen en maakt toneel producties/voorstellingen met kinderen van 7 t/m 12 jaar.

In de eerste helft van de cursus werken we vooral aan spel en groepsopbouw. We maken hierbij gebruik van bestaande verhalen, zelf geschreven verhalen en beeldend vertellen. Dit geven we vorm vanuit improvisatietechnieken. Ook gaan we lekker bewegen op muziek, waarin je je fantasie beeldend vorm kunt gaan geven. Daarnaast krijg je een paar lessen zang en stemvorming en leren we je hoe je je stem gebruikt in een zaal vol met publiek en hoe het is om voor het eerst op het podium te staan. Of misschien heb je al enige ervaring op het gebied van toneel en musical en durf  je een stapje verder te gaan? Je kunt er dan b.v. voor kiezen om in de productie een grotere rol te gaan spelen.

Gedurende de cursus gaan we samen een aantal leuke spelletjes doen zoals hoe kruip je in de rol van......dat mag je zelf invullen. De eigen inbreng en creativiteit van het kind staat bij ons voorop.

In de tweede helft van de cursus kiezen we samen een toneelstuk, waarin je een keuze maakt voor een rol, die je leuk vind en het misschien spannend lijkt, om je in je rol te verdiepen, een idee hebt om je rol nog leuker te maken door er b.v. bij te dansen, te zingen of een muziek instrument te bespelen. Je rol gaan we samen in overleg met jouw eigen fantasieën en ideeen vorm geven.

De cursus sluiten we af met een spetterende voorstelling en dan mag je je geleerde kunsten gaan vertonen aan iedereen die komt kijken. Begint het al te kriebelen en heb je zin.....? Aarzel niet en schrijf in!

Inhoud cursus volwassenentoneel

Volwassenen-1-1

Het Nijmeegs Stadstheater verzorgd toneelprodukties/voorstellingen voor volwassenen vanaf 18 jaar..

In de loop van de cursus krijg je allerlei speloefeningen, stemvorming, improvisatietechnieken, met teksten werken, spelverdieping en groepsvorming. We houden hierbij rekening met het groepsverband en je eigen inbreng aan ideeën en creativiteit staat bij ons voorop.

Bij voldoende belangstelling en in overleg met de regisseurs en de groep gaan we na de 15 lessen verder en sluiten de cursus af met een voorstelling/productie. 

Wilt u graag mee spelen in een produktie en heeft u geen ervaring, dan kunt u de vooropleiding volwassentoneel volgen bij De Opstap.

 De cursussen bij de Opstap zijn voor iedereen betaalbaar. www.deopstap-nijmegen.nl

 

Wanneer - Hoeveel - Waar

Toneel spelen voor kinderen 6 t/m 11 jaar

Durf jij te spelen op het podium.....


Het cursusgeld bedraagt 120,00 euro per kind. Mocht je zin hebben om in een toneelvoorstelling te gaan spelen, dan kun je je het seizoen erop hiervoor aanmelden. Ook is het mogelijk om na de toneel cursus met de groep kinderen aansluitend naar een voorstelling toe te werken. Hiervoor betaal je 130,00 euro extra.

Bij opgaaf van een tweede kind krijgt u 25,00 euro korting. Een derde kind krijgt 50,00 euro korting, een vierde kind 75,00 euro korting... Net zolang tot een vijfde kind helemaal gratis meedoet!
Regeling voor minima is mogelijk via Stichting Leergeld.

 

Voorwaarden toneelproduktie Volwassen toneel

De cursus bestaat uit 15 lessen van 2 uur . Bij voldoende belangstelling en in overleg met de regisseur en de groep wordt er aansluitend verder gewerkt naar een toneelvoorstelling. Je hoeft hiervoor geen auditie te doen. In ieder mens zit iets moois om mee te werken. Mocht je besluiten om in een toneelvoorstelling te gaan spelen, dan verwachten we een goede motivatie,inzet,flexibiliteit en totale aanwezigheid van de lessen, dit om samen met je groep tot een aardig resultaat te komen. We kijken bij iedere speler, wat je mogelijkheden zijn, immers elk mens heeft iets moois om mee te spelen. 
De eerste les is altijd een gratis proefles.

De cursus van 15 lessen van 2 uur kost 110,00 euro. Indien daarna verder wordt gegaan met een productie, komt er 140,00 euro cursusgeld bij, hier komen zo''n 15 a 18 lessen bij. De cursus inclusief productie kost in totaal 250,00 euro.

Wil je eerst kijken of toneel  iets voor je is, dan kun je een beginners cursus toneel volgen bij De Opstap.

Beide cursussen worden gegeven in het Oude Weeshuis, Papengas 8 te Nijmegen (kaart).

Tijdens de cursus zijn gemakkelijk zittende kleding en gym- of balletschoenen aanbevolen.

Voor verdere informatie kunt u bellen naar Yvonne (024-3238776 of 06-49848513/06-44684197) Jan, of via email contact met ons opnemen. Op de voorpagina van onze website kun je je alvast inschrijven zonder enige verplichting. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, starten de lessen en nemen we contact met je op.

In overleg is gespreid betalen mogelijk.

Het Nijmeegs Stadstheater als Platform

Wij bieden groepen ook de mogelijkheid om op ons platform een theatervoorstelling te maken.Theatermakers in alle leeftijden, kunt u uw voorstelling via ons platform in de schijnwerpers opvoeren. Dit kan een dans, theater, toneel voorstelling zijn. Wij bieden hierbij hulp om dit alles mogelijk te maken. Over de gelden kunnen we dit in overleg gaan realiseren.

En verder bieden wij ook:

Op aanvraag kunnen wij een toneelstuk voor u regisseren. U huurt ons, Yvonne, Jan, Joris (assistent) in als regisseur of u betaalt de bovenstaande lesgelden. U heeft zelf een ruimte of u kunt gebruik maken van onze beschikbare ruimte aan de Papengas. U kunt als groep onder Het Nijmeegs Stadstheater uw toneelstuk op de planken brengen. U kunt ook onder uw eigen naam een toneelstuk via ons laten regisseren.

Sjef de Rouw kan heel goed muziek maken en kan u evt helpen bij het maken van muziek composities, alles is bespreekbaar. voor verdere informatie hierover mail naar:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor meer informatie, stuur ons een berichtje via onze Contact pagina.