Archief van het Nijmeegs Stadstheater

 

Het Nijmeegs Stadstheater Presenteert

Deze voorstelling is opgevoerd op Zaterdag 22 April en Zondag 23 April om 14.00 uur bij Toneelvereniging Plankenkoorts in Winssen

"Verboden voor Kinderen"


Joran en Fanny zijn samen met hun kinderen Femke, Frans en Oma een gezellig gezinnetje. De kinderen Frans en Femke zouden graag een keertje op vakantie gaan met het vliegtuig, in plaats van naar de sta caravan op de camping, waar ze elk jaar naar toe gaan, maar eigenlijk hebben ze hier niet genoeg geld voor. Femke zou het leuk vinden om met de hele familie, de broer van Joran Koning Arthur op te gaan zoeken, op het eiland Pleziera. Ze kopen elk jaar een lot bij de loterij in de hoop ooit wat te winnen. Op een avond kijkt de hele famiie vol spanning naar de t.v. uitslag van de loterij. Joran, heeft geluk en komt in de uitzending, maar voordat hij wint, moet hij eerst een aantal vragen goed beantwoorden.

Op het eiland Pleziera woont koning Arthur met zijn twee zussen, Fina en Fenna. De koning krijgt veel bezoek van leuke kinderen, maar Fina en Fenna willen hier niets van weten, want ze houden helemaal niet van kinderen, het zijn maar lastposten. Ze verbieden de koning, dat kinderen hem nog mogen bezoeken. Ze veranderen de wetten op het eiland en verbieden alles, wat je nog leuk zou kunnen noemen. Ook zijn ze van plan om samen de macht over te nemen en koninginnen te worden, maar dan moeten ze eerst hun broer Koning Arthur uit de weg zien te ruimen. Ze bedenken een plan om hem langzaamaan te vergiftigen.

Als de familie de vragen van de loterij goed beantwoorden, winnen ze een reis met het vliegtuig naar het eiland Oersaai.  Als ze aankomen is de koning al heel erg ziek. Zal hun komst nog iets kunnen veranderen aan het eiland Oersaai en kunnen ze Koning Arthur nog redden, die op het randje staat en leeft van de dood???

 

 Koning Arthur: Joris Grim
Fina: Imke Akihary
Fenna: Prerna van Sommeren

Kok: Laura van Nugteren
Dienstmeid: Leila Nadjib Amini

Vertelster Lea: Christel Nicolasen
Vertelster Pam: Laura van Nugteren

Het Gezinnetje

Joran: Niels Aarts
Fanny: Lyan van de Berg
Femke: Joy Grisel
Frans Vincent Rutten
Oma: Janneke de Klein

T.v. Presentratrice: Leila Nadjib Amini

Stewardessen Christel Nicolasen en Inge Noy

Soufleuse: Susan Aarts

 

Regie: Yvonne Ubben

Compositie Muziek: Sjef de Rouw en Yvonne

Muziek en Geluid: Toneel Vereniging Plankenkoorts

Kleding en Schmink: Toneel Vereniging Plankenkoorts

Dekor en Rekwisieten: Toneel Vereniging Plankenkoorts


Verder iedereen heel erg bedankt, die meegewerkt heeft aan het realiseren van deze toneelvoorstelling