Archief van het Nijmeegs Stadstheater

 

Het Nijmeegs Stadstheater presenteert:

Deze voorstelling is opgevoerd op Zaterdag 7 om 13.30 uur en Zondag 8 Juni om 16.00 uur bij Theater Tierelier in Beuningen

"Met Open Ogen"

 

Dit toneelstuk gaat over een schrijnend voorbeeld, van een van de vele kinderen die genoodzaakt zijn, om op straat te moeten leven. Toch zit er veel hoop, liefde en zelfs plezier in verwerkt. Het is absoluut de regelrecht, alledaagse waarheid!!!

Malou is een meisje van rond de tien jaar. Haar ouders zijn omgekomen in de oorlog en gedood. Ze woont in bij stiefouders. Als ze wordt mishandelt door haar stiefouders en zich erg eenzaam begint te voelen, besluit ze om weg te lopen. Ze kan zich niet herinneren, dat ze nog enige familie heeft. Ze zwerft moederziel alleen door de straten, van een drukke stad. Gelukkig heeft zij nog wel haar trouwe pop, die ze "Toffie Pop" noemt en is haar allerliefste bezit en vriend, die ze bezit. Ze noemt haar pop zo, omdat ze zo dankbaar is, niet helemaal alleen op deze harde wereld te hoeven zijn. In haar eigen geloof, geeft de pop haar steun en beschermt hij haar. Door de koude buiten en angsten gegrepen, spelen er allerlei rare gedachten door haar hoofd. Het zijn gewoon haar eigen gedachten, maar dat heeft ze niet in de gaten en ze is bang. Als ze van Mickey, een van de straatjongens een doos krijgt aangeboden, om enigszins warm in te slapen en ze in slaap valt, komt haar pop tot leven....... Ze zingen samen een liedje en de pop geeft haar weer een beetje geluk, troost en goed gevoel van zelfvertrouwen. De pop zegt: "Dat ze in haar zelf moet geloven, want dan komt alles wel goed"

Maar voordat Malou zover is, dat ze haar krachten in zichzelf ontdekt, komt ze eerst nog voor velen vuren te staan!!

Echte straatbendes staan dreigend tegenover het meisje Malou en haar Pop. Ze worstelt zichzelf door haar eigen gedachten met de Stiksteeksels, Rare Zorgwezens, Bullebakken, Jabobus Zwartkijkers, Vreemde Levensgrote Vingers, die haar alle kanten van de weg op wijzen, waarin ze niet meer weet welke richting ze moet kiezen en de goede weg voor haar zal zijn.

Mickey, een van de bende leiders, die Malou heel aardig vindt, wil haar graag helpen zoeken naar het geluk, want, eigenlijk wil hij zelf ook wel iemand zijn!!

Samen gaan ze op zoek naar kleurrijker bestaan.........

Rolverdeling

 

Malou: Julia Peters

 

   Kleine Bende

Mickey:  Sabine Sleijffers
Kelly:   Shannon de Reus
Laura:   Isa Verwaaijen
 Ima:  Jorein Hendriksen
Fanny:   Djara Schraven
              Emma Schalken
           Juliet Struijck
           Mats Douma

 

        Grote Bende

De Kat::  Anouk Teunissen
Chef:  Kris van Veen
               Spijker: Loes Jansen van Rosendaal
       Lisa Limbeek
                  Rlorence den Biesen
              Fleur Vogelzangs

 

Dubbelrollen en overige rollen: Toffe Pop, Stiksteeksels, De Bullebakken, Vingers, Jacobus Zwartkijkers verdeeld onder de speelsters in de groep

 

 Regie: Yvonne Ubben

Composities muziek: Sjef de Rouw en Yvonne 

 

Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door de medewerkers, crew, vrijwilligers van Theater Tierelier in Beuningen