Archief van het Nijmeegs Stadstheater

 

We waren op dat moment actief met een groepje kinderen voor theater in te Oude Weeshuis, n mooie gelegenheid voor Anke en Willem om ons te vragen voor hun idee om bij de Eerste Steenlegging, aan de Papengas te Nijmegen, n leuke theater presentatie voor te dragen en in elkaar te zetten. "Anke had een aantal leuke knalgele kuikenpakjes laten maken voor de kids en n hongerige wolf had zin in de malse kuikentjes, was haar idee. Aan de hand vh script en draaiboek hebben we de kids een aantal lessen, vooral inbeelding, gegeven. De kids hadden er plezier in en t is een fantastische leuke voorstelling geworden. Vooral t houten rad dat op t podium vh Glashuistheater er bij te betrekken was n geweldig leuk idee. 

Ik Yvonne, ben op zoek gegaan om de scenes in 4 beeldvormingen weer te geven, op n ouderwetse creatieve werkwijze ben ik aan de slag gegaan met knippen plakken, om deze scenes duidelijk te maken en op deze manier vorm te geven en tot uiting te laten komen....

Beeld Scene 1: Waarin de kuikens en moeder kip lekker aan te spelen zijn zonder gevaar.

Beeld Scene 2: Waarin de wolf de kuikens en de kip in de gaten krijgt, dat wordt smullen......

Beeld Scene 3: Daar wordt n stokje voor gestoken, de wolf wordt in een kruiwagen gedumpt en als een baby afgevoerd door mevrouw ooievaar.

Beeld Scene 4: De steen valt naar beneden op de voet vd wethouder en is voor altijd voelbaar..............

 

Regie en Auteur: Anna Alferink 
Vormgever: Willem Alferink
Kleding: Anna Alferink
Schmink: Yvonne Ubben
Spel in scenes: Yvonne Ubben en Jan Bredie
Techniek: Menno

Spel

Fleur van Grunsen
Robin Ros
Sophie Vossen
Lana Detmers
Hester van Halen
Lisa Trommelen
Janny Grootscholten
Nick Rouw
Claudia Deuning
Rianne Grootscholten