Archief van het Nijmeegs Stadstheater

"Zwart Wit" 
De Voorstelling Zwart Wit gaat over het Goede en het Kwade. Misschien vraagt iemand zich wel eens af, zit ik op de goede weg of kies ik voor het goede en is het goed wat ik doe. Elk mens heeft zijn eigen keuze om te kiezen voor het Goede of Het Kwade. Mensen proberen te regeren over andere mensen en is dit wel toegestaan om voor iemand zijn keuzes te maken. Het kan er in sluipen, zonder dat je er erg in hebt en langzaamaan begin je meer macht te krijgen, meer zeggenschap, meer geld te verdienen, je zit in een cirkel die je wel prettig vind om meer, meer, groot en nog het grotere......

Denk er eens over na,  voor wie zou je zelf kiezen????
 
"ZWART OF WIT"

Spel

Maike van Kuyk
Peter Abrahams
Huub Mares
Mirjam Ruigrok
Yvonne Ubben
Margot Schmitz
Hilda van Orsouw
Minke Geurts
Luc Alofs
Yvonne Hermans
Fenno Meijer
Ineke van Laanen

Regie: Jan Willems

 Licht: De Lindenberg
 

Deze kleine voorstelling "Zwart Wit" is door Jan Willems geregisseerd. Ik had graag nog langer met Jan Willems willen samenwerken als speelster, meer willen leren van hem in het spel.
 Hij had daarentegen heel andere gedachten en zijn drive stond voor een jaar op Israel gepland.
Ik heb toen de kans gekregen om in zijn appartement, met twee etages, te wonen aan de Veemarkt, waar ik elke dag van een prachtig uitzicht genoot over de stad Nijmegen. 
Jan had veel boeken over theater en de theaterwereld begon me te fascineren en ik viel er nu in feite met mijn neus bovenop en middenin, het werd me als het ware toegeworpen.
Toen heb ik een jaar lang zelfstudie verworven bij Jan Willems thuis, want hij had heel veel mooie  en leuke boeken en zo ook scipten etc over theater.
Ook zijn post verzorgde ik toen voor hem en al gauw raakte ik vertrouwt in deze wereld.
Jan Willems is toen nog even terug geweest, maar niet voor lang, want hij wilde zou
 Theater gaan maken in Israel. ( Wil je weten hoe het met Jan Willems gaat kijk dan onder link hieronder).
(nederlands theater in Gaza)

Ik ben kort daarop gaan spelen bij Theater Amsterdam in Amsterdan, geleid door de filosoof Theo Westing, die boven zijn theater, altijd zat te schrijven tussen zijn bergen met papier........
Foto onder: Uitzicht vanuit Jan s huis, elke dag n mooi beeld...

uitzicht huis jw 1