Archief van het Nijmeegs Stadstheater

Banner

Deelnemende Muzikanten

Klik op de afbeelding links voor meer informatie.

a dico drost 1

Dico Drost

     Zanger en gitarist Dico laat graag zijn talenten horen op dit festival. 

 a herman aar 1

Herman van Aar

     Herman is geboren in Boxmeer, waar hij de MAVO deed en verhuisde naar Nijmegen. Al vanaf zijn jeugd ontwikkelde hij zijn liefde voor piano en kerkorgel. Herman speelt graag bestaande klassieke stukken waarin hij zijn eigen tint weergeeft. 

 a yann lawick 1

Yann Lawick/Jan Willem v Opstal

     Jan studeerde bezigheidstherapie op Princenoord en muziektherapie en ortho agogisch werk ad Kopse Hof te Nijmegen en deed vervolgens de kunstacademie in Breda, waar hij ook geboren is, verhuisde vanaf zijn 3e levensjaar naar het Keltische Bretagne, waar hij een groot gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebracht. Dit bracht hem veel inspiratie voor folklore en bedacht zelf een circusact, muzikale clownsact voor o.a straattheater. Hij kwam met zijn ouders weer terug naar Nederland. Zijn ouders waren allebei muzikaal in piano en citer.  Jan speelde met de commedia dell''arte groep "iL Popolo" door Duitsland, Belgie, Frankrijk en Italie. Jan speelt ook solo troubadour zo'n 30 jaar op kastelen en herbergen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Tsjechie en Italie. Hij bespeelt de gitaar, fluit, de theorbe, piano, accordeon, doedelzak en diverse fluiten. Hij ontwikkelde zijn eigen repertoire dat bestaat uit verhalen, Nederlands, Frans, Italiaans en Engels met elementen van nostalgie, folklore, melancholie, liefde, vrolijkheid, verdriet en geluk. 
Na een koks opleiding kookt Jan graag en speelt Franse muziek bij het eten vd Franse of Ierse oester. Hij heeft momenteel een nieuw concept op maat bedacht, het Klank Spijs concept, mensen met aandacht laten proeven.......
www.klank-spijs.business.site Liederen met ziel en vanuit het hart gezongen....
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 a zwaantje vries 1

Zwaantje de Vries en Niek Elding/Clive Burril

     Zwaantje studeerde Pedagogiek, Visual Arts, drama en dansexpressie. Ze is heeft gast lessen gegeven in drama en dansexpressie op verschillende universiteiten in Nederland en Duitsland, daarnaast heeft ze groeps en individuele lessen gegeven aan Artez in Arnhem en de Lindenberg Nijmegen. Bij Zwaantje gaat het om het ontdekken van de kracht in je eigen stem, je eigen lied, woord en spel met daarin de vele klankkleuren, dit werkt ze uit in dansexpressie ontwikkelt multidisciplinare improvisaties vanuit het Roy Hearth theater.  
In de kerk van Persingen gaf Zwaantje een bijzondere zang/stem voordracht samen met gitarist Clive Burril voorheen gewoond in Zuid-Afrika en vandaar zijn muzikale roots overgebracht heeft naar Nederland en al weer n geruime tijd in Nederland woont.

zwaantjedevries-centre artistigue international roy hearth
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 a erwin labijt 1

Erwin Labijt

     Erwin Labijt is geboren in Gendt en woont al geruime tijd in Nijmegen. Op dit festival speelt hij cello sonates uit de vroege barok. 
Wat een leuk laagdrempelig podium dat Stadstheater. Voor mij als amateur een echte uitkomst, want er is niets mooiers dan voor publiek te spelen. Mij stimuleert het vooruitzicht op te kunnen treden. Dan ga ik extra hard m'n best doen. Wanneer is de volgende editie? .....
Pas toen ik 20 jaar was kreeg ik n goedkope viool en een geleende gitaar van mijn ouders en leerde ik de powerchords en eerste noten lezen. Als kind wilde ik een viool, maar kreeg een blokfluit en les van n hork. Alle drie kinderen in het gezin een viool cadeau geven dat kon toen niet, want daar was geen geld voor. Nadat de geleende gitaar weer terug ging, probeerde ik de trompet, basgitaar en de altsax uit. Weer later liep ik tegen een wrakke maar betaalbare cello aan. Mijn vriendin, die pianolessen heeft gehad, raadde me aan om muzieklessen "cello" te nemen, omdat ik zoveel met cello bezig was. Zo nam ik als 30 jarige les en speel zo af en toe voor publiek. En het mooie is,  ik speel nog steeds op mijn opgeknapte cello.....
Momenteel werk ik als Geoloog.

 a marieke rijneveld 1

Marieke Rijneveld

     Met haar gitaar en liedjes speelde en zong Marieke vol overgave  op dit kleinkunstfestival.

 a sjef rouw 1

Sjef de Rouw

     Sjef is geboren in Den Helder en na zijn middelbare school, zocht hij een studentenkamer om Biologie te gaan studeren aan de Universiteit in Nijmegen. Deze heeft hij afgerond. Ging zich omscholen tot computer programmeur en heeft deze website ontwikkeld voor Het NIjmeegs Stadstheater. Sjef maakt al muziek sinds de middelbare school en doet niets liever, dan creatieve muziek stukken componeren en in elkaar zetten, zoal hij t zelf leuk vindt op zijn eigen computer. 

In de 80-er jaren speelde hij toetsen en slagwerk in de Nijmeegse bands Sense of Shame en The Chaperons. Tegenwoordig maakt hij muziek samen met jeugdvrienden Berend Immink en Ton Burgers. En veel solo werk onder de naam The Burgess Shale, zoals te horen was op dit festival.

Sense of Shame

Flexion

FEEST

Saxon Holme

The Burgess Shale