Archief van het Nijmeegs Stadstheater

Logboek van de Perzische Markt

Vrijdag 28 april
Presentatie kindertoneel de perzische markt. Als tussenpresentatie. 

Kleding voor de mooie vrouwen gerepareerd. Deze had ik nog van Amsterdam, buikdansrokken. Ze waren kapot. Ik heb ze moeten naaien. Nog een paar belletjes er bij moeten kopen. Eigenlijk waren de rokken iets te lang voor de kleine kinderen. Ze zijn voor volwassenen gemaakt. Ik kon de bovenstukjes niet vinden. Toen hebben Ebru en ik maar sjaals gebruikt. De laatste opnamen voor de film gemaakt. Binnenkort wil ik gaan monteren bij de Lindenberg. Nog overal gezocht naar de bovenstukjes, nergens te vinden. 

Ypek heeft het rolletje van het fototoestel er half uitgetrokken. Er zullen veel foto's mislukt zijn. Met haar gepraat in de kring, hoe ze zoiets kon doen. Ze wil ook geen bedelaar spelen, maar mooie vrouw. Een problematisch kind soms. Kinderen geschminkt en verkleed. Ypek trok met een ruk haar jurk van het rek. Terug gepakt en op haar beurt wachten.....

Stoelen voor het publiek op het podium gezet. Het stuk in de zaal laten afspelen. Ricardo en Theo waren er niet. De ouders van Ferry waren er ook niet. Rob was vergeten de ouders koffie aan te bieden. Ebru en ik het een en ander aangekondigd. De video kan na afloop gekocht worden voor fl 15,--. Verder uitgelegd, dat de presentatie vanuit een muziekles  ontstaan is en dat er nog een presentatie komt op 17 juni. Rollen verdeeld. Poppen meenemen. Rob gaf de presentatie.

Het ging allemaal goed. Het publiek applaudiseerde. Thirza wilde niet meedoen. Rob liet het stuk nog een tweede keer spelen en de kinderen uit het publiek mochten ook mee doen. Nu deed Thirza ook mee. Zij is nogal verlegen. Het gaat wel steeds beter....

Na afloop alles opgeruimd. Later vond ik de bovenstukjes terug. Man was boos dat we de sjeikmuts van zijn pak gebruikt hadden. De pakken waren verkocht en er mocht niemand aankomen. 16 April bespreking met Ebru bij  Rob thuis om 10.00 uur. 8 Mei oefenen met Claartje 15.30 uur. 

pers markt logboek