Archief van het Nijmeegs Stadstheater

Banner

Deelnemende kunstenaars

Klik op de afbeelding links voor meer informatie.

a kaashoek 1 

Sjaak Kaashoek

 

     Woonde van 1981 tot 2010 in Kampen, studeerde in Kampen ad  academie voor Beeldende kunsten tekenen en schilderen en volgde MOA tekenen ad Hogeschool in Amsterdam.
Vanaf 1990 is Sjaak fulltime actief als Nederlands kunstschilder, tekenaar en graficus. Sinds 2010 woont hij in Nijmegen. Dit heeft zijn werk een sterke nieuwe impuls gegeven, zoals kerk interieurs (verstilling en evenwicht) , landschappen (het arcadische landschap) en stillevens. De abstractie in de architectuur en gedefinieerde ruimte in combinatie met het poetische, onbenoembare, fascineert Sjaak.   
Voor info: sjaakkaashoek.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


 

 

 

 

 

 a kamerbeek 1

Reynder Kamerbeek

 

     Reynder studeerde aan de academie of Fine Arts in                       s Hertogenbosch.  Hij werkt graag met naturel en grondkleuren, waarin hij speelt met vormen van de natuur, die hij in zijn kunstwerken tot uiting laat komen. Voor een overzicht van meerdere van zijn werken, kunt u vinden op zijn website.

 www.rkamerbeek.nl

 

 a dorry 1

Dorry Sleutels

     Dorry is consulent onderwijsondersteuning voor zieke leerlingen bij Marant behandel praktijk. Ze heeft de opleiding rouw en verliesbegeleiding kind en jeugd gedaan.
In haar vrije tijd schildert Dorry graag en ze vond het leuk om een van haar werken tentoon te stellen op dit festival. 

Dorry Sleutels - marant

 

 

 a kamp 1

Marianne Van de Kamp

      Marianne heeft in het verleden teken en schilder cursussen gevolgd. Ze maakt aquarellen en schildert met acrylverf op doek en papier. Acrylverf creeert voor haar ruimte en kleuren geven de richting. Ze werkt graag in haar atelier. In haar tuin creeerde ze verrassende doorkijkjes, maar ook bracht zij een lijnenspel aan van hagen en vormen in diverse groentinten. Zij gaat uit van steen, zgn. taille directe. Ze heeft haar beeld in marmer (vrouwenfiguur liggend op steen) uitgehakt met hamer en beitel. Een heel proces van pellen tot polijsten vergt heel wat geduld. Monnikenwerk, noemt ze het. Het resultaat is prachtig.

 a visser 1

Joke Visser

     Joke groeide op in een familie met kunstenaars en verzamelaars.

Thema's als kwetsbaarheid, puurheid en esthetiek staan centraal in het werk van Joke. Het gaat haar om het ritueel van het creeren en het fysieke van de ritmes. Proces, tijd en ruimte zijn belangrijke aspecten. Natuurlijke materialen, zoals klei, steen, garens, die een onderdeel vormen van haar afgeronde werk. In haar keramiek vindt je de verbinding met de natuur in haar werken terug. Het festival in Persingen was voor haar een mooie gelegenheid voor het geven van een workshop met uitzicht en midden in de natuur.

In haar atelier ad Linge maakt ze beelden van steen en klei. De natuur is haar inspiratiebron en de organische, ronde vormen zie je terug in haar abstracte beelden van steen en keramiek. Ook geeft Joke cursussen en workshops waarin ze haar passie deelt met de cursisten in het werken met steen en klei.

Voor verdere informatie over Joke www.atelierdeontmoeting.nl

 

 a moosdijk 1

Mariam van de Moosdijk

     Mariam is creatief therapeute beeldend. 
Ze vond het leuk om mee te doen met dit festival en heeft een van haar kunstwerken ten toon gesteld. 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 a rasing 1

Arnaud Rasing

     Arnaud exposeert een bijzondere techniek, met houtsnijwerk, ingelegd met vloeibaar hout en pigmenten. 
Kijk voor een uitgebreidere collectie van Arnaud onder: #arnaudrasing

 a laarh 1

Henk van de Laarh

    Henk maakt schilderijen en zeefdrukken. In onze expostie heeft hij een mooi tafereel gepresenteerd van St Stevenskerk met op de voorgrond de grote markt

Voor verder informatie van zijn werken kijk op:

www.kurtfacenijmegen.nl

 

 a bredie 1

Jan Bredie

     Jan is zwemonderwijzer van beroep, maar doet niets liever dan verhalen, gedichten en poezie schrijven. Uit het niets ontstaan zijn kinderverhalen en sprookjes, spannend of vrolijk, of met een traan, waarin hij zich helemaal laat gaan en mee laat voeren in de fantasie van zijn eigen brein. Dit is een mooie gave, waar je trots op mag zijn.......Voor de omlijsting van zijn gedicht heeft Jan zand, schelpen en boombladeren gebruikt.

 a hoogveld 1

Ellen Hoogveld

     Uit gaan van het goede in ieder mens is het uitgangspunt van Ellen. Beeldvorming bepaalt hoe je je in de kunst tot uiting laat komen en voorop moet staan dat mensen werken met hun hart. Werken van uit je eigen kracht en positieve feedback als er iets goed gaat. Ellen is woonbegeleidster en kunstenares. Ze werkt graag in haar atelier.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 a bijl 1

Kris van de Bijl

    Kris is NLP coach en daarnaast vindt ze het heerlijk om sierraden te vervaardigen. Ze werkt graag met recycling materialen, waardoor ze een bijzondere collage ontwerpt. Grof van structuur met als basis element zwart verweven met felle kleuren.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 a saaman 1

Kaaren Saaman

    Beeldende kunst, ontwerpen, vormgeving, fotografie, animatie, keramiek en zeefdruk is waar Kaaren zich graag mee bezig houdt. Het presenteren van onze kindervoorstelling met op de achtergrond de ontworpen beelden met popjesart maakte ons decor vrolijk, kleurrijk en compleet. 
www.popjesart.nl

 

 a maas 1

Hannie Maas

     Hannie Maas de moeder van onze geluidstechnicus schildert graag en vond het heel leuk om haar schilderijen op ons festival voor het publiek ten toon te stellen. Haar resultaat is verrassend. Met een creatieve en mooie hand zet ze haar schilderkunst op het doek. 

 a driessen 1

Robin Dirksen

     Robin heeft Tehatex textiele werkvormen doorlopen. Voorheen heeft zij de opleiding van coupeuse gedaan.
In haar vrije tijd houdt zij zich graag bezig met mozaiken, de kunst van de kleine steentjes in allerlei materialen. Eigen ideeen ontwerpen met dit materiaal. Ook werkt ze graag met stoffen.  Ze ontwerpt haar eigen creaties zoals kleding, gordijnen en kussens.  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 a gkg 1

GkG 1990

     We weten niet wie dit schilderij geschilderd heeft. Op een rommelmarkt tevoorschijn gekomen. Het is ondertekend door GkG. We vonden het zo mooi bij het beeld van Persingen passen, dat we het ten toon gesteld hebben.

 a yvonne 1

Yvonne Ubben

     Yvonne heeft vooropleiding en 2 jaar Upgraders Artez Hogeschool voor de kunsten in Arnhem doorlopen.

Zo vrij als een  vogel. Vogel in hun vrije vlucht, zwemmend in het water, krijsend op een tak, vechtend om een stukje brood, ieder voor zich, egoisme, overleven in de natuur, koud of warm, zoekend naar een schuilplaats, etend uit je handen. Wassen in een ondiepe poel van water. Op zoek naar voedsel dag in dag uit. Overleven. Dansende vogels in een zwerm, schilderen, tekenen een schilderij in de lucht met figuren. De vormen van de vogel komen voor Yvonne hierin tot uitdrukking en ze geeft ze een gezicht. Yvonne gebruikt haar maskers in het theater, waarin deze expressieve vormen tot uitdrukking laat komen. Materialen papier machee, overige, verf en lak. De vogels heeft Yvonne gemaakt op de Pabo.

 

 a george 1

George Ubben

     Door mijn vader gemaakt. Ik vond het zo'n leuk schilderijtje vrij, dansend in de natuur, bloemen, vogels, landschap, weiland, passend bij het festival in Persingen.