Archief van het Nijmeegs Stadstheater

Kunstenaars in de kerk

Klik op de afbeelding links voor meer informatie.

Annette Diekamp

anette diekamp profiel 3Vintage-brocant verkoopt gerestylde kleinmeubelen en decoraties. Wij werken met name met de originele krijtverf van Annie Sloan en passen diverse technieken toe, o.a. decoupage en craqueleren. Wilt u ook leren hoe u meubelen kunt restylen en brocant kunt laten uitzien? Volg dan een workshop bij ons. Ook kunt u een afspraak maken om uw meubels te laten restylen of dit samen met ons te doen.

Voor meer informatie kijk op onze website: www.vintage-brocante.jouwweb.nl

Eline Lammers

Creatieve web-kringloop Ella is een duurzame (web)shop waar je terecht  kan voor leuke tassen, sieraden, kleding en meer! Alles is handgemaakt van tweedehands- en afvalmateriaal.

Neem alvast een kijkje op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

sjef de rouw profiel 1

Sjef de Rouw

Ik heb altijd mijn camera bij me want je weet nooit wanneer het juiste beeld langskomt. Wat mij trekt zijn die beelden, vaak met tekst, die je even in verwarring brengen. Even witte ruis in je hoofd. En dan eindigen in een glimlach.

Ik maak ook (soort van) muziek. Zoals deze Soundscape.

ellen wal profiel 2

Ellen van der Wal

ellen wal profiel 3ellen wal profiel 1"Ik begin met het opzetten van lagen op mijn doek en van daaruit maak ik een plan voor de afwerking van het schilderij. Mijn grote inspiratiebron is de verbinding tussen mensen en hun omgeving". website: www.atelierdeverbinding.nl

ElsA Jansen

ElsA Jansen exposeert  meteen rechts van de zij-ingang van de Protestantse Kerk
o.a. haar jongste werk van bewerkt natuurmateriaal en nog andere kleurrijke schilderijen.
Komt dat zien met eigen ogen….!!!!

Verder tekent ElsA aldaar, of in de tent : INTUITIEVE KARIKATUREN : een nieuwe kunstvorm , die ze aan het ontwikkelen is.
Daarbij tekent ze een gezicht ,  ZONDER op het papier te kijken…
Het vreemde portret dat dan ontstaat , draagt een boodschap in zich voor de desbetreffende persoon………. LAAT U VERRASSEN !!!!!!!

website: www.elsaja.kunstinzicht.nl  contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hilde Klomp

Hilde Klomp geboren 29 oktober 1954.
Opgeleid in fotografie (experimentele fotografie). Tien jaar geleden na het volgen van een vijfdaagse workshop bronsgieten, was er belangstelling voor mijn werk. Er volgden opdrachten en ik werd uitgenodigd voor exposities in binnen- en buitenland. Met  fotografie, film en beeldhouwen probeer ik de kijker te laten zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. Basale, intense momenten raken me en voel de behoefte dat uit te drukken in beeld. De menselijke gestalte, de houdingen de vorm en met name de beweging zijn voor mij onuitputtelijke inspiratiebronnen Sommigen zien trotsheid, gratie en beweging in mijn werk. Zowel de voor- en achterkant van een beeldhouwwerk zijn wat mij betreft interessant. Je wordt uitgenodigd de beelden aan te raken. Ze mogen gedraaid en bewogen worden.

Zie de website: www.hildeklomp.nl

Maddy Schreurs

Wat mij in fotografie aantrekt is het schone in een beeld te vangen, te spelen met licht en sfeer te pakken. Het schone kan van alles zijn: lijn en vorm, lichtval, aftakeling en verval, weerspiegeling, bloem of mens. Ik vind het heerlijk bezig te zijn met dat wat mooi is. Dat weerleggen in een beeld, al dan niet met een verhaal, voedt mij. In deze expositie beperk ik mij tot (rode) vorm en zout.

Sinds 2013 ben ik lid van Fotoclub Nijmegen en van een kleine portfoliogroep onder begeleiding van Jan Pieter Leupen.

Interesse in deze of andere foto’s? Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mariëlle Poelen

Marielle vindt het leuk om mensen trots te laten zijn op wat ze doen of maken. Dit heeft ze jarenlang in het voortgezet speciaal onderwijs gedaan Nu maakt ze door zingen en schilderen kinderen en volwassenen in hun vrije tijd blij.  Haar passie is enthousiasme wat in haar zelf ligt over te brengen aan anderen. Ze houdt van veel kleuren, zowel in haar schilderijen als in de 5 koren waarvan ze dirigent is. Plezier staat voorop! Iedereen kan zingen en schilderen. Marielle schildert met acryl, olie, tekent met potlood, krijt, wasco, aquarel op hout, doek, papier en glas. Het werk is zeer divers, maar mensen, kleuren en cirkels komen altijd terug in haar werk.

website: www.bymariel.nl

 

Marjo Schoenmaker

Na het afronden (1978) van mijn opleiding aan de NLO Tekenen en Textiele Werkvormen ben ik tot op heden werkzaam in het middelbare onderwijs.
In 2008 ben ik begonnen met schilderen. Fascinerend!

Schilderen en tekenen heeft me sindsdien in de greep.  Mengen van kleuren en prachtige pasteltinten.
Het werken met kleur in landschap, portret of abstrahering is als een rode draad in al mijn werk. Schilderen: een heerlijke manier om diepere gevoelens spontaan te kunnen uiten.

marjo schoenmaker beuningen 1Ik nodig U uit je te verliezen in mijn werk, de fantasie de vrije loop laten gaan.
Mijn wereld van kleuren, vormen, vlakken, abstracte en figuratieve beelden.

website: http://marjo-schoenmaker.exto.nl contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Petr Bertrams

"Zwemmen in de Zee der Keuzes"

website: www.deroleros.nl

Joop van Kooten

Ben gast op deze planeet.

Zoekend het verhaal te laten ontstaan tussen dromen, realisme, abstractie, onvolmaaktheid en de intuïtie van het bestaan.
Het mysterie van leven en dood op deze planeet in alle vormen te accepteren.
Laat je als kijker raken door de vorm en kleur , ga opzoek in jezelf naar het antwoord.
Wees niet tevreden met een 3 seconde waarneming maar vraag je af waar zit het yin en yang .

Joop van Kooten.

Wil je meer zien en ervaren ga dan naar mijn site http://www.atelierhuis.info
Het contact adres is  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rhea van de Heijden

Mijn handen en hart erin leggen en uit mijn hoofd. Het werken aan mijn creaties hebben mij door een moeilijke periode van mijn leven geholpen. Kenmerkend aan mijn werken vind ik de eenvoudige en kleurrijke expressie. Mijn acryl schilderijen, zeefdrukken en speksteen werken hebben mij overeind gehouden en ik hoop dat deze kracht ook aan andere gegeven kan worden.

Heb je interesse in mijn kunst, stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ram profiel 1

Atelier RAM

Matt Janssen en René Donders van Atelier RAM  hebben zich in hun samenwerking vooral gespecialiseerd in het maken van gezamenlijke schilderijen in acryl gebaseerd op collageachtige technieken. Doeken van verschillende materialen worden aan elkaar genaaid. Hierop wordt geschilderd vanuit collages met beeldmateriaal uit alle windrichtingen. Op deze wijze komen de figuratieve kwaliteiten van René en de materieschildertechniek en het diepe kleurgevoel van Matt harmonieus samen in soms geëngageerde onderwerpen. In gezamenlijk aan kunst werken schuilt een hoop ruimte, vreugde en inspiratie. Dat willen we uitdragen!

ram 1ram 2ram 3

Neem een kijkje op onze website: www.atelierram.nl

jaap schuurmans profiel 1

Jaap Schuurmans

jaap schuurmans profiel 2Thema boten, een metafoor voor de oversteek in menig geloof. Daarnaast hoogst actueel met de "bootvluchtelingen".

Kijk voor verder informatie op mijn website: www.redladder.nl

 

In de tent buiten

 
Viola profiel 1

Life in de Loods

Een half jaar geleden zijn wij met veel enthousiasme ons eigen bedrijfje begonnen: meubelmakerij en atelier.

Beneden maken en knappen wij meubels op. Boven hebben wij een fantastische ruimte voor cursussen.
Denk hierbij aan schilderen, mozaïek, keramiek en raku stoken.

Daarnaast geven wij de workshops porselein beschilderen, bloemschikken, steen bewerken, raku stoken enz.

Dit alles gaat natuurlijk gepaard met veel gezelligheid, koffie, thee en iets lekkers!

Iedereen is van harte welkom!
Helma, Lisa en Viola

Website: www.lifeindeloods.nl